ΜουσείοΈνας από τους άμεσους στόχους της εταιρείας είναι η ανέγερση Μουσείου στις εγκαταστάσεις της. Στόχος του Μουσείου είναι να προβάλει και να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η παραγωγή σιταριού τα παλιά χρόνια και παράλληλα να δείξει και την εξέλιξη της διαδικασίας αυτής μέσα στην πορεία του χρόνου.

Η εταιρεία έχει συλλέξει πλούσιο μουσειακό υλικό που προέρχεται κατά κύριο λόγο από τη συλλογή της οικογένειας Χατζηγιώρκη αλλά και από τις ενέργειες του κυρίου Κώστα Κοσιή για να εμπλουτίσει – συμπληρώσει τη συλλογή αυτή με αντικείμενα και εργαλεία που έλειπαν από την οικογενειακή συλλογή. Μικρό μέρος του υλικού αυτού προέρχεται και από δωρεές φίλων και γνωστών οι οποίοι όταν πληροφορήθηκαν για την απόφαση της εταιρείας μας προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν για το σκοπό αυτό. Σήμερα όλο αυτό το μουσειακό υλικό βρίσκεται σε χώρο που παλαιότερα εξυπηρετούσε την εταιρεία για άλλο σκοπό και δέχεται τις επισκέψεις αρκετών οργανωμένων συνόλων (σχολείων κυρίως).

Διεύθυνση Επικοινωνίας: Στυλιάνα Χατζηγεωργίου

ΤΟ ΟΡΑΜΑ του Κώστα Κοσιή για τη δημιουργία του «ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΚΗ»


Ημερολόγιο 2017 με ευχές, γνωμικά και παροιμίες στην κυπριακή διάλεκτο


Το «Ημερολόγιο 2017 με ευχές, γνωμικά και παροιμίες στην κυπριακή διάλεκτο», η πρώτη έκδοση του Μουσείου Μύλοι Χατζηγιώρκη, σε επιμέλεια Κοσμά Γ. Οικονόμου παρουσιάστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2016, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρου. Το Ημερολόγιο περιλαμβάνει ευχές και γνωμικά σε έμμετρη μορφή του συναδέλφου Κοσμά Γ. Οικονόμου, Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας και είναι εμπλουτισμένο επίσης με κυπριακές παροιμίες που αφορούν στο σιτάρι και στο ψωμί.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το Μουσικό Σχήμα «Προσκυνητές» και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του Ημερολογίου θα διατεθεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα ΚΕΠΑ-Άγιος Χριστόφορος.

     Ημερολόγιο 2017 με ευχές, γνωμικά και παροιμίες στην κυπριακή διάλεκτο ↑
Εισφορά από τις πωλήσεις του “Ημερολογίου 2017” του Μουσείου Μύλοι Χατζηγιώρκη

Την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017, έγινε η παράδοση της εισφοράς της εταιρείας στο ΚΕΠΑ – «Άγιος Χριστόφορος», από τις πωλήσεις του «Ημερολογίου 2017» του Μουσείου Μύλοι Χατζηγιώρκη.

   Εισφορά από τις πωλήσεις του “Ημερολογίου 2017” του Μουσείου Μύλοι Χατζηγιώρκη↑