ΜουσείοΈνας από τους άμεσους στόχους της εταιρείας είναι η ανέγερση Μουσείου στις εγκαταστάσεις της. Στόχος του Μουσείου είναι να προβάλει και να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η παραγωγή σιταριού τα παλιά χρόνια και παράλληλα να δείξει και την εξέλιξη της διαδικασίας αυτής μέσα στην πορεία του χρόνου.

Η εταιρεία έχει συλλέξει πλούσιο μουσειακό υλικό που προέρχεται κατά κύριο λόγο από τη συλλογή της οικογένειας Χατζηγιώρκη αλλά και από τις ενέργειες του κυρίου Κώστα Κοσιή για να εμπλουτίσει – συμπληρώσει τη συλλογή αυτή με αντικείμενα και εργαλεία που έλειπαν από την οικογενειακή συλλογή. Μικρό μέρος του υλικού αυτού προέρχεται και από δωρεές φίλων και γνωστών οι οποίοι όταν πληροφορήθηκαν για την απόφαση της εταιρείας μας προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν για το σκοπό αυτό. Σήμερα όλο αυτό το μουσειακό υλικό βρίσκεται σε χώρο που παλαιότερα εξυπηρετούσε την εταιρεία για άλλο σκοπό και δέχεται τις επισκέψεις αρκετών οργανωμένων συνόλων (σχολείων κυρίως).

Διεύθυνση Επικοινωνίας: Στυλιάνα Χατζηγεωργίου"Από τις επισκέψεις στο Μουσείο μας"ΤΟ ΟΡΑΜΑ του Κώστα Κοσιή για τη δημιουργία του «ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΚΗ»


“Έκθεση Παλαιού Αυτοκινήτου, Ποδηλάτου και Μοτοσικλέττας” 2017

Το Εργαστήρι Πολιτισμού Απόπλους διοργανώνει στις εγαταστάσεις του Μουσείου Μύλοι Χατζηγιώρκη “Έκθεση Παλαιού Αυτοκινήτου, Ποδηλάτου και Μοτοσικλέττας”, στις 10 Ιουνίου 2017. Σας περιμένουμε!Έκθεση Παλαιού Αυτοκινήτου, Ποδηλάτου και Μοτοσικλέττας 2017↑
Διεθνής Μέρα Μουσείων 2017

Το Μουσείο μας γιόρτασε τη Μέρα Μουσείων, στις 18 Mαΐου 2017 γυρίζοντας ένα φιλμάκι θερισμού με το φασούλι (δρεπάνι), με πρωταγωνιστές άτομα που έζησαν αυτή τη διαδικασία, στα νεανικά τους χρόνια. Σκοπός μας είναι να περισώσουμε τις αυθεντικές τεχνικές του θερισμού, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες νέων συναπαντημάτων μεταξύ των ρεσπέρηδων και των ρεσπέρισσων που πέρασαν την πρώτη τους νιότη να παλεύουν με τη γη αντάμα και να καταγράψουμε και να διαφυλάξουμε τις μνήμες και τις αφηγήσεις τους.

   Διεθνής Μέρα Μουσείων 2017↑
Αφιέρωμα για το Μουσείο μας από την εφημερίδα The Cyprus weekly, στις 5 Μαΐου 2017
Αφιέρωμα για το Μουσείο μας από την εφημερίδα The Cyprus weekly, στις 5 Μαΐου 2017↑
Θεατρικό εργαστήρι «Το πιο γλυκό ψωμί»
(4-7 Απριλίου 2017)


"Η βασίλισσα Ευτυχία μια μέρα ξύπνησε και δεν ένιωθε πια ευτυχία. Της είπαν πολλοί τα γιατρικά τους αλλά ένας της είπε κάτι παράξενο: 'Να διατάξεις να σου φέρουν να φας το πιο γλυκό ψωμί του κόσμου.' Κι έτσι μια περιπέτεια ξεκινά για να το βρει... ή μήπως για να το φτιάξει;"

Αυτή την πασχαλινή περίοδο, Η Μπαλωμένη Τσέπη παρουσίασε σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου μας, "Το πιο γλυκό ψωμί", ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό θεατρικό εργαστήρι που εισάγει τους μαθητές στα στάδια της καλλιέργειας του σιταριού, της άλεσης του αλεύρου και του ζυμώματος του ψωμιού και τους επιτρέπει να διαδράσουν δημιουργικά με την πολιτιστική παράδοση και τη γεωργική κληρονομιά του τόπου μας. Στο τέλος του εργαστηρίου, οι μαθητές ζύμωσαν πασχαλινά κουλούρια, με την καθοδήγηση της ομάδας του Μουσείου μας.

       
     Θεατρικό εργαστήρι «Το πιο γλυκό ψωμί»↑
Εισφορά από τις πωλήσεις του “Ημερολογίου 2017” του Μουσείου Μύλοι Χατζηγιώρκη

Την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017, έγινε η παράδοση της εισφοράς της εταιρείας στο ΚΕΠΑ – «Άγιος Χριστόφορος», από τις πωλήσεις του «Ημερολογίου 2017» του Μουσείου Μύλοι Χατζηγιώρκη.

   Εισφορά από τις πωλήσεις του “Ημερολογίου 2017” του Μουσείου Μύλοι Χατζηγιώρκη↑
Ημερολόγιο 2017 με ευχές, γνωμικά και παροιμίες στην κυπριακή διάλεκτο


Το «Ημερολόγιο 2017 με ευχές, γνωμικά και παροιμίες στην κυπριακή διάλεκτο», η πρώτη έκδοση του Μουσείου Μύλοι Χατζηγιώρκη, σε επιμέλεια Κοσμά Γ. Οικονόμου παρουσιάστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2016, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρου. Το Ημερολόγιο περιλαμβάνει ευχές και γνωμικά σε έμμετρη μορφή του συναδέλφου Κοσμά Γ. Οικονόμου, Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας και είναι εμπλουτισμένο επίσης με κυπριακές παροιμίες που αφορούν στο σιτάρι και στο ψωμί.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το Μουσικό Σχήμα «Προσκυνητές» και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του Ημερολογίου θα διατεθεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα ΚΕΠΑ-Άγιος Χριστόφορος.

     Ημερολόγιο 2017 με ευχές, γνωμικά και παροιμίες στην κυπριακή διάλεκτο ↑